Ondernemen vanuit je missie, onzin of de keiharde realiteit?

De tijden veranderen razendsnel: het online gebeuren en de nieuwe Ubers van deze wereld maken dat ook jij mee moet met een wereld in verandering. Even werd langs alle kanten geroepen dat elke detailhandel een webshop moest starten. Andere sectoren zoals de automobielsector en de bouw groeperen om zo hun krachten te bundelen. Iedereen begint harder te roepen. Meer inzetten op marketing en sales om zo een marktaandeel in te nemen, maar wint degene die het hardste roept altijd? Want er kan er ook maar één de goedkoopste zijn, of maar één de snelste. Wat doe jij als kleine ondernemer met die verandering? Door het overaanbod zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Tijd om even terug te gaan naar de essentie en laat dat nu net in je voordeel zijn als freelancer of kleine zelfstandige.

Tijd voor verandering!

Tijd om terug zelf het heft in eigen handen te nemen. We gaan voor een nieuwe aanpak, een aanpak die werkt, één die zo goed voelt dat niemand meer om je heen kan! Maar huh wat is dat dan ondernemen op de nieuwe manier? Awel, het is ondernemen vanuit je eigen missie!

  • Gedaan met vergelijken met de anderen want jij volgt je eigen pad.
  • Gedaan met twijfelen wat je wel of niet gaat doen want jij hebt een duidelijke focus!
  • Gedaan met je slecht te voelen na het scrollen door Instagram want jij weet welke missie je in de wereld wil zetten!

En ik ben er rotsvast van overtuigd dat je eigenheid altijd wint, dat je zo echt impact kunt maken in de wereld. Laten we met zijn allen gaan voor de nieuwe manier van ondernemen, waarbij iedereen leeft voor haar missie, waarbij de passie ervan af druipt! In de nieuwe wereld van online is deze eigenheid je grootste troef! En in tegenstelling tot de grotere spelers kunnen wij onze missie laten leven in onze zaak en kunnen wij onze klanten laten voelen waarom we dit allemaal doen.

Denk je nu wauw Sanne je hebt me helemaal mee, maar voel je die dikke vette MAAR naar boven komen? Die weerstand op verandering, de twijfels, de angst? No worries dat is helemaal normaal dat is bij mij ook zo geweest en nu nog steeds. Dat is een onderdeel van het ondernemen en misschien zelfs van het leven. Als je voor het eerst iets doet is dat altijd spannend! Nu ik mijn nieuwe cursus in de wereld zet komen die “maren” bij mij ook naar boven. Zelfs zo erg dat de cursus eigenlijk al bijna een half jaar klaar op mijn bureau ligt. Het is dus heel normaal dat je die angsten en twijfels hebt. Tot iemand je “die sjot onder u gat” geeft en je eindelijk durft.

In mijn inspiratie verhaal met Sientje van Spot workshops lees je ook haar angst. We hebben hier ook nog over gesproken na het interview en dan voel ik gewoon dat dit zo’n tof concept is en ze er helemaal voor moet gaan. Soms zijn je plannen zo groots dat het je beangstigd, maar angst is een slechte raadgever! Vertrouw op je gevoel daar begint het allemaal mee!

Vertrouw op je gevoel

Ik geloof niet in pusherige sales, de marketing trucjes waarbij je druk zet op je klanten. Vele ondernemers creëren een job voor zichzelf op basis van wat anderen verwachten en laten zich te veel leiden. Ik zeg zeker niet dat je daar geen mooie zaak mee kan opbouwen, maar ik merk ook dat je zo vroeg of laat je drive verliest. Voor mij is de nieuwe manier van ondernemen gebaseerd op je eigen intuïtie, vanuit een groot vertrouwen en op een positieve manier. Als jij een heldere visie hebt waar je volledig achter staat, ga je daar een ongelofelijk positief gevoel aan geven. Je hebt er het volste vertrouwen in en dat zal je uitstralen naar je doelgroep. Je moet doen wat bij je past omdat jezelf zijn in je zaak het beste werkt.

Welke dromen heb jij nog na te jagen?