Netwerken, recepties voor sommigen een verplichting voor andere pure ontspanning!

Yeah deze tijd van het jaar, de ideale tijd om nieuwe netwerk contacten te leggen op recepties en events. Maar hoe maar je een goede eerste indruk, want die maak je maar één keer. Hier een aantal tips waarmee je zeker aan de slag kan!

Zorg dat je voorbereid gaat, welke personen zijn aanwezig? Is het een netwerk receptie van de lokale sponsors, of een nieuwjaar event van een ondernemersorganisatie. Vaak kan je de gastenlijst op voorhand vragen.

Hoe kan je dan meer nieuwe contacten leggen? Hierbij enkele tips.

  1. Zorg dat je op tijd komt, zo kan je strategisch aan een tafeltje gaan staan, je zal merken dat andere gemakkelijk bij je toevoegen.
  2. Kijk rond en zoek oogcontact, met een vriendelijke glimlach geef je een open houding aan.
  3. Luister oprecht en geïnteresseerd, kijk zeker niet weg of zoekend naar anderen.
  4. Stel vragen en zoek herkenningspunten, jullie zijn beide ondernemers dus ook al is de sector niet hetzelfde jullie gaan zeker raakvlakken hebben!
  5. Hou contact, je kan nieuwe contacten bijvoorbeeld toevoegen op LinkedIn of ze volgen op Facebook.

Waarover spreek je dan, hoor ik vaak.

Jullie zijn ondernemers, gepassioneerd door je bedrijf! Mensen kopen niet wat je doet maar waarom je iets doet. Op een netwerk event je product cataloog op sommen, werkt meestal niet animerend. Mensen zijn vaak geïnteresseerd waarom je je zaak bent gestart. Vertel dit met passie en vraag ook eens aan je gesprekspartner of het herkenbaar klinkt voor hem. Je kan ook vertellen welke meerwaarde je onderneming heeft en wat je ermee wenst te bereiken. Het is altijd leuk om ondernemersdromen en doelen te vertellen, zo gebeurt het vaak dat je herkenbare situaties tegenkomt, door deze raakvlakken schep je een band, waarbij het korte verkooppraatje omslaat in een interessant gesprek voor beide partijen.

Veel succes, misschien komen we elkaar wel tegen op een volgend netwerk event!