De timing kwam ideaal, soms voel je dat iets zo moet lopen! Ik heb vandaag mijn eerste inspiratie gesprek met Sientje Palmans van Spot workshops. Terwijl ik met de voorbereidende vragen bezig was kwam het berichtje binnen: “Sanne ik ga volledig voor Spot en het ondernemerschap!” Super, laten we daar de rode draad van maken om meteen een inspiratiebron te zijn voor al degene die met het idee rond lopen om de sprong te wagen of niet.

Hoe kwam je op het idee om je eigen onderneming te starten?

Een kriebel. Goesting om te creëren, impact te maken en mijn stempel te drukken. Als consultant voor een groot bedrijf had ik zeker de variatie die ik zocht, maar ik wou meer impact zien en zelf iets zelf in eigen handen hebben. Ik kwam zo vaak thuis met ideeën, de ene al wat beter dan de andere. Ik zag zoveel opportuniteiten, vanuit dingen die ik zelf miste of omdat ik geloofde dat iets beter kon. Die kriebel mocht niet overslaan in frustratie, want dat kan gebeuren als het enkel bij ideeën in je hoofd blijft. Dus wou ik mezelf de ondersteuning, tijd en ruimte geven om erop door te denken. Ik volgde een traject bij Bryo (VOKA) en dat hielp me om tijd te gunnen mijn onderneming vorm te geven. En dan ben ik ervoor gegaan.

“Volg je buikgevoel.”

Je hebt nu de stap gezet om volledig voor Spot te gaan, wat gaat er allemaal in je om nu?

Over dat volg je buikgevoel. Helemaal waar, maar wel beredeneerd. Ik ben iemand die beweegt op intuïtie. Maar probeer het ook wel van een rationele kant te bekijken of te berekenen. Als het een beetje klopt, dan ga ik er helemaal voor 😉!

Ik ben een klein half jaartje geleden begonnen met Spot in bijberoep, maar snel voelde ik dat ik Spot meer aandacht wou geven dan het nu kreeg. Dus nu eindelijk er volledig voor kunnen gaan voelt… zalig en spannend tegelijk!

Ik kan me voorstellen dat je ook hebt getwijfeld? Wat is je grootste ongerustheid en hoe ga je hier mee om?

Grootste ongerustheid is eerlijk gezegd het falen. Ik doe alles graag goed en ga niet zo graag op mijn bek. Maar van de andere kant weet ik dat falen erbij hoort en ben ik ook realistisch dat het zou kunnen gebeuren. Failing forward dan maar? 😉

Ik mag je nog een startende ondernemer noemen denk ik, welke zaken hebben jouw geholpen bij je eerste stappen in je bedrijf?

Een ondernemerstraject hielp mezelf om ‘dedicated’ tijd aan het ondernemerschap te geven en aan Spot. Daarnaast zit er een enorme waarde in netwerk-events. Persoonlijk ben ik nogal sociaal, dus ik vind zoiets superleuk. Maar ook als je minder gemakkelijk naar dat soort events gaat, is het echt iets om aandacht en energie in te steken. Het inspireert, je leert mensen kennen en connecties maken. Maar ook door jouw verhaal en idee te vertellen, feedback te krijgen en ideeën uit te wisselen, wordt je concept nog sterker.

Hoe voelt het dat je workshops zo aanslaan en iedereen enthousiast is?

Zalig hé! Het idee van Spot kwam er doordat ik bij mezelf en bij anderen de nood zag om tijd voor jezelf te nemen. Dat kan door verschillende dingen te doen, maar zeker ook door workshops. Doordat je met iets creatief of inspirerend een 2-3u bezig bent, vergeet je even de rest en gun je tijd aan jezelf. Die feedback krijg ik dan ook van anderen terug na een workshop. Iemand die buiten loopt en zegt: “Merci, dat deed echt goed, even aan niets gedacht’, dat vind ik zalig en daar doe ik het voor!

Wat mogen we dit jaar nog van Spot verwachten? Welke dromen en ambities heb je voor de toekomst?

Ik wil nog méér goede momenten creëren. En daarvoor wil ik graag geografisch uitbreiden. Ik heb natuurlijk maar 2 paar handen en 24u in een dag. Dus ik wil zeker nog workshops organiseren, maar ik wil ook een platform uitbouwen. Ik geloof dat Spot het platform kan zijn voor alles omtrent workshops! Zo wil ik workshopgevers hun workshops connecteren met een leuk publiek. Denk aan een Airbnb voor workshopgevers. Zodat iedereen die een leuke workshop zoekt voor een vrijgezellen, teambuilding of gewoon met vriendinnen iets wil organiseren snel & op een leuke manier een overzicht heeft van de leukste workshops.

Spot workshops Sientje Palmans

3 Tips van Sientje

  1. Durven, dromen en doen 😊.
  2. Ga netwerken en connecteer met andere
  3. Zorg dat je ideeën niet enkel in je hoofd blijven.

Wil je meer van Spot weten of ben jij ook geïnteresseerd in een creatieve workshop?

Volg dan zeker Spot-workshops online:

https://www.facebook.com/spot.workshops/

https://www.instagram.com/spot.workshops/?hl=nl

Heb je ook een inspirerend ondernemersverhaal dat je graag met andere deelt?

Laat het me dan zeker weten!