Deze maand het woord aan iemand die durft te ondernemen. Met haar realistische kijk op het ondernemerschap heeft ze haar gevoel gevolgd. Ik spreek af met Evy in haar mooie bakkerij, waar ze ook een gezellige koffie corner hebben. Evy en haar man runnen deze ambachtelijke bakkerij in Kaulillerdorp. Ze begonnen hun avontuur in Neerpelt waarna ze dit pand kochten en helemaal verbouwden tot een hedendaagse bakkerij, Warme Bakker Bart. Ik vroeg Evy of ze al lang onderneemster was en die vraag bleek de start van een mooi verhaal.

Hoelang onderneem je al Evy?

Ik ben vrij jong gestart als onderneemster, op 22-jarige leeftijd startte ik in bijberoep als schoonheidsspecialiste. Ik kreeg dit niet mee van thuis maar ik voelde dat ondernemen mijn ding was. Ik volg graag mijn eigen goesting, al snel kon ik er mijn fulltime job van maken en de zaak groeide uit naar een mooi complex met wellness en sauna. En toen kwam Bart op mijn pad, mijn zaak lag in West-Vlaanderen en hij kwam van Limburg. Ik ging niet zomaar mijn passie opgeven voor een man, maar de afstand maakte het ons niet gemakkelijk.

Overwon de liefde?

Ja (lach), de liefde was te groot. Ik pendelde eerste week om week tussen Limburg en West-Vlaanderen. De zaak bleef draaien door personeel tot ik een geschikte overnemer vond. Toen verhuisde ik definitief naar Noord-Limburg, voor de liefde 😉. We namen toen een bestaande bakkerij over, dit beviel ons goed en we verbouwde een oude bakkerij in Kaulille naar onze smaak.

Maar nu heb je weer nieuwe plannen?

Inderdaad, ik ben als schoonheidsspecialiste altijd bezig geweest met mijn handen. En dat mis ik nu wel af en toe. Dus ben ik een opleiding “ijsmaker” gaan volgen. Van daaruit is het idee Evy’s ijs ontstaan! Hierin kan ik mijn creativiteit kwijt, heb ik contact met klanten en kan ik met mijn handen werken. De combinatie die ik zocht. Tenslotte is het een mooie aanvulling voor de bakkerij. Mijn ijskar komt op de parking te staan op de zonnige dagen en terwijl Bart zijn deeg maakt kan ik mijn ijs draaien, een haalbare combinatie als je het mij vraagt!

Evy’s ijs, een leuk idee, wat mogen we ervan verwachten?

We hebben het handmade label verkregen met de bakkerij. Hier hechten we veel belang aan dus mijn ijs zal ook artisanaal bereid worden, hierdoor is de smaak beter. Kan je werken met seizoensgebonden smaken en verse producten. De verse kwaliteit willen we vanuit de bakkerij dus ook zeker doortrekken naar het ijs. We dragen de kwaliteit en bereidingswijze zeer hoog in het vaandel.

Je hebt al twee zaken opgestart, ging nu alles voor de derde keer gelijk niets?

Nee hoor Sanne, zeker niet. Er komen altijd dingen op je pad waar je oplossingen voor moet zoeken, zowel bij de opstart als bij het ondernemen in het algemeen. Maar door de jaren heen kan ik het beter relativeren. Ik ben niet meer zo snel in paniek en zoek gewoon naar de beste oplossing, uiteindelijk komt altijd alles goed.

Dat is waar Evy, heb je ook nog tips voor ondernemers die een nieuw concept willen lanceren of ook juist in een opstart zitten?

Bakker bart Kaulille

Tips van Evy

Goh ik vind persoonlijk dat een goede budgettering bij de opstart zeer belangrijk is. Sla je daar de bal mis dan start je al negatief. Ook moet je alles goed opvolgen ook al geef je veel uit handen zoals bv een verbouwing, zorg dat je er kort achter zit zodat de deadlines gehaald worden.

En dan ook, start meteen goed. Je moet echt geloven in je concept en er meteen volledig voor gaan. Dan heb ik het erover dat je je “vak” moet kunnen maar ook aandacht schenkt aan je marketing en merkbeleving. Niet proberen, maar volop doen! Als jij gelooft in jezelf dan zal de rest wel volgen.

Ik nodig iedereen uit voor een lekker artisanaal ijsje te komen proeven deze zomer, in de toffe ijs truck van Evy.

volg Evy’s ijs via Facebook:

Heb je ook een inspirerend ondernemersverhaal dat je graag met andere deelt?

Laat het me dan zeker weten!