BRANDING VS HUISSTIJL

Wat is nu juist branding en wat houd een sterke huisstijl in? Het is niet altijd duidelijk wat nu juist het verschil is tussen branding en een huisstijl. Je kan eigenlijk zeggen dat ze verwant zijn met elkaar, het één kan niet zonder de andere! Wil je een sterk merk opbouwen dat zich uniek onderscheid dan is het belangrijk om een passende brandstrategie uit te werken en hierbij een passende huisstijl of identiteit bij te ontwerpen.

“Branddesign maakt het onzichtbare zichtbaar” 

Personal branding

Personal branding of een unieke merkstrategie. Bij je branding werken we rond de strategie, je visie, missie en heel belangrijk je kernwaardes. Vaak zijn het deze 3 zaken die je ook onderscheiden van je concullega’s en waar je best wat aandacht aan kan schenken. Een brandingsplan is eveneens een soort kompas je bepaald een visie welke je met je bedrijf gaat leven. Als je dat helder hebt is het gemakkelijker keuzes te maken die helpen bij je groei of de meerwaarde van je bedrijf. Vind je dit moeilijk? Nee hoor het is net belangrijk dat je gewoon jezelf blijft enkel zo klopt het hele plaatje.

Strategie enkel voor grote bedrijven?

Ik hoor nog vaak dat solo-ondernemers of kleine kmo’s een strategie iets vinden voor grote bedrijven. Maar net bij de kleinere zelfstandige hoor ik de passie als ze over hun zaak bezig zijn. En dat is juist iets waarmee je zichtbaar wil worden voor je klanten. Ze willen het vuur horen in je communicatie en je passie voelen in je dienst of product. Dan ga je aan authentieke marketing doen en gaan klanten sneller voor jou kiezen!

Je huisstijl of zoals ik het noem je brand design 

Bij een brand design draait het om het visuele aspect kleurgebruik, lettertypes, beelden. Door een vertaalslag te creëren vanuit jouw personal brand naar beeld, design én content ontstaat er beleving. Dit is belangrijk omdat dít ervoor zorgt dat jij wordt opgemerkt! Laat je visie terugkomen en je persoonlijkheid zien, zeker voor een kleine onderneming is dat zo waardevol!

Kort samengevat, de merkstrategie vertelt de visie, missie en waarde van de onderneming. Je brand design is de visuele vertaalslag en zorgt dat de branding kracht bij worden gezet in de communicatie.

Wil je hier nog meer over weten? Of vind je het moeilijk je merkstrategie helder te formuleren?                                                                                                                 Dan is het indruk makend traject iets voor jou, vraag zeker je gratis intake gesprek aan!